woensdag 24 augustus 2011

Heerlijke cake met koek/speculaaskruiden

Al een tijd volg ik het blog van Lisette ( http://cakeprojectlapanacee.blogspot.com) die alle cakes wil bakken uit het kookboek 'Les cakes de Sophie'.
In een maffe bui heb ik dit Franse kookboek gekocht via Marktplaats, super handig voor iemand als ik die geen woord Frans spreekt. Vertalen via een woordenboek was echt geen doen. Gelukkig heeft Lisette nog een blog (http://www.onzefransekeuken.nl) waar ze nu een vertaald recept op heeft staan.
Vandaag heb ik een vrije dag en had zin om de cake koek/speculaaskruiden te bakken. Het is een echte aanrader, als de cake in de oven staat ruikt het hele huis heerlijk. Ik denk dat ik de cake tijdens de aankomende Sinterklaasperiode vaak zal bakken.
Recept:
 Cake met koek/speculaaskruiden
3 eieren
120 gram roomboter
120 gram poedersuiker
160 gram bloem
1 zakje bakpoeder
1 volle theelepel koek/speculaaskruiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de eieren met de poedersuiker met een keukenmixer tot een lichtgeel schuimig geheel. Zo'n minuut of 5 op de middelste stand. Smelt ondertussen de boter in een pannetje op laag vuur. Haal van het vuur zodra de boter gesmolten is om te voorkomen dat de boter bruin kleurt. Hij moet mooi geel blijven.
Voeg de bloem en bakpoeder toe aan het ei-suikermengsel en meng nog een paar minuten op de middelste stand. Giet vervolgens heel langzaam de gesmolten roomboter erbij, terwijl de mixer gewoon doormengt. Tot slot een volle theelepel koek/speculaaskruiden toevoegen in één keer en nog heel even goed doormixen. Giet het cakebeslag in de cakevorm en bak 40 minuten in de oven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten